Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Известување за јавноста

Обележување на  „ДЕНОТ НА ШУМИТЕ 2016 “

 

На 21 –ви Март 2016 година ЈП„Македонски шуми“ заедно со  Општина Илинден  ќе учествуваат во глобалната прослава на меѓународниот празник „ДЕН НА ШУМИТЕ 2016“.

 

Обединетите Нации и членките на ФАО - Организацијата за храна и земјоделство, одлучија да го прогласат 21 март за Меѓународен ден на Шумите, и секоја година да се прославува низ светот со пригодни активности на пошумување и дебати за улогата на шумите во животот на луѓето на Земјата. Материјали и слики од активностите се објавуваат на нивниот официјален сајт: http://www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/en/

 

Република Македонија ќе учествува во прославата на Денот на шумите на 21-ви Март (понеделник)  во 12 часот со учениците од Основните училишта „Гоце Делчев“ од Илинден, „Ристо Крле“  од Кадино, и средното учулиште „Илинден“ од Илинден, кои  на локалитет одреден од Општината ќе посадат околу 500 садници под мотото „ Шума на младоста – жив споменик на младите за идните генерации“.

 

Учеството на сите граѓани кои сакаат да се придружат на оваа прослава  е добредојдено.

 

ЈП„Македонски шуми“ 

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт