Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Пролетна сеидба во расадникот Мавровица

Во текот на последната седмица од месец март и првата седмица од април, во подружницата Шумарство во Свети Николе е завршена двонеделната пролетна сеидба на садници од контејнерски тип на производство, од дрвните видови: даб, ела, аризонски чемпрес, бел и црн бор. Во расадникот Мавровица, во сопственост на подружницата Шумарство од Свети Николе се изведува контејнерско производство на садници според модифицираниот шведски метод јукосад. Производството на вакви видови садници отвара нови перспективи за поуспешно пошумување на голини. Овие садници се произведуваат и се садат со сѐ база од тресет, така што подобро ја поднесуваат сушата и можат да се садат во продолжена сезана, порано или подоцна за разлика од класичните. Здравите и квалитетни садници е еден од најважните услови за успешно пошумување и прифаќање на истите.

ДА ГИ ЗАЧУВАМЕ И ЗГОЛЕМИМЕ ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ

 

 

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт