Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Воведена делумна забрана за движење во шума

За да нема недоразбирања за Забраната за движење во шума, мало објаснување:

Секој може да се движи во шума со претходно добиена дозвола. Дозволите се издаваат во 30 те подружници на Национални шуми.

Националните паркови ( Пелистер, Галичица, Шар Планина, Парк шумата Водно) се посебни субјекти и Национални шуми за нив не издаваат дозвола.

Пред две години се случија најголемите пожари во поновата историја, а штетата од тие шумски пожари е над 7 милиони евра (само за Национални шуми). Штетата за наредните години е непроценлива, бидејќи изгоре дрвна маса од 380.000 м3.

Воведената делумна забрана за движење во шума е превентивна мерка и нема никакви други намери.

Да ги заштитиме шумите од шумски пожари

 

 
 
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт