Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Спроведена акција за одземање на дрвна маса од бесправни сечи

Во периодот од 16 до 20 март 2023година, спроведена е акција за одземање на бесправно посечена дрвна маса во Шумско стопанската единица Огражден, со која стопанисува Подружницата Малешево од Берово. Во организираната акција заедно учествуваа: вработените од шумските стопанства во Берово и Виница, припадници на шумска полиција, гранична полиција, како и од Министерство за внатрешни работи. Во текот на повеќедневната акција, на испомош е користен и дрон, притоа е одземена поголема количина на огревно дрво од 26м3, како и 8,30 м3 техничка дрвна маса. Освен дрвната маса, одземени се и 4 тракторски приколки со кои се превезувала дрвната маса и тие се донесени во складот на Подружница Малешево.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт