Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Учество на работилница во Лече, Италија

ЈП Национални шуми доби покана од CMCC (Евро-медитерански центар за климатски промени) и компанијата специјализирана за производство на дронови DRONBASE да учествува на работилница на 26.11.2022 година и на тој начин да добие можност да се запознае со активностите на Ofidia 2. На работилницата презентација имаа Џиовани Алојзио директорот на супер компјутерскиот центар на CMCC, Алберто Погорелц меѓународен експерт за одржлив развој, како и Рикардо Валентини член на бордот на CMCC и редовен професор на одделот за иновации во биолошките, прехранбените и шумските системи на универзитетот во Тускиа и добитник на Нобелова награда. На работилницата на која присуствуваа претставници од јавното претпријатие беше презентирано дека по воспоставувањето на овој систем кој вклучува напредна технологија како камери, сензори и дронови, процентот на шумските пожари се намалува за 85 отсто, што е најдобар европски просек во последната деценија.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт