Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Форест Фест 2022год.

Денес во Пехчево започна 6-то издание на Форест Фест 2022г. во Едукативниот центар за зачувување на природата во село Негрево. Фестивалот го отвори Војо Соколовски претседател на Националното здружение на сопствениците на приватни шуми, а настанот го поздравија Николчо Киров, пом.директор од ЈП Национални шуми, Трајан Димковски од МЗШВ, како и претставник на ЕЛС од Општините Пехчево и Берово.
Отварањето на фестивалот беше збогатено со песни и игри од Малешевијата во изведба на КУД Јане Сандански од Пехчево.
Во предвидената агенда на програмата беше одржана и презентација на тема:
- Превенција и заштита од пожари и
- Санација на опожарени шуми
Во рамките на фестивалот е предвидена и посета на опожарените шуми на приватни сопственици, како и посета на дел од стопанските капацитети за преработка на дрво и други шумски производи.
На вториот ден на фестивалот програмата предвидува планинарска рута, велосипедска рута и посета на туристички локалитети во општината, Равна река и Пехчевските водопади.
Единствената цел на фестивалот е да се подигне јавната свест за значењето на шумите.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт