Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

АПЕЛ ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ШУМИТЕ ОД ПОЖАРИ

Од 24 јуни оваа година, во сила е Делумната забрана за движење во шума, но и покрај воведената мерка, сведоци сме на поголем број на шумски пожари, секако заради фактот дека во текот на летниот период, високите температури одат во прилог на настанувањето на шумските пожари. Во гаснењето и локализирањето на сите појавени шумски пожари учествуваат голем број на вработени од сите подружници на ЈП Национални шуми, кои во услови на екстремно високи температури, на тежок и често непристапен терен, со огромни напори се борат да се справат со огнените јазици на пожарите. ЈП Национални шуми АПЕЛИРА до сите граѓани, во текот на престој во природа, како и при изведувањето на земјоделски работи да не палат оган на отворено, затоа што може да се прошири и предизвика шумски пожар, чии штети обично се непроценливи.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт