Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА

Во просториите на дирекцијата на ЈП Национални шуми на 21.03.2022 година се реализира работна средба во рамките на заедничката соработка и симболично одбележување на денот на шумите, меѓу ЈПНационални шуми и Министерството за животна средина и просторно планирање.
На средбата присуствуваше министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, директорката на ЈПНационални шуми, Јулиана Николова, Заменикот директор D-r Berat Dehari и дел од менаџерскиот тим.
На состанокот е разговарано за натамошно унапредување на односите и соработката меѓу двете институции во областа на шумарството и заштитата на животната средина. Членовите на работниот состанок ја истакнаа важноста од подобрување на соработката во различни области и разговараа за: шумските нарушувања, заштитата на шумите од бесправните сечи, екологијата, заштита на животната средина, пошумување и обновување на шумските екосистеми. Исто така се разговараше и за превземањето на дел од вработените во шумските стопанства во Тетово и Гостивар во ново формираното претпријатие Национален парк-Шар Планина.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт