Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Францускиот Амбасадор, Н.Е. Сирил Бомгартнер во посета на ЈП Национални шуми

На ден 14.10.2021, Францускиот Амбасадор, неговата екселенција Сирил Бомгартнер, заедно со Аташето зa соработка при Француска Амбасада, г-ѓа Жили Марвал, го посетија ЈП Национални шуми.
На работниот состанок со директорката на ЈПНШ, Јулиана Николова, беа разгледани начинот на функционирање на претпријатието, потребите и предизвиците при работата.
Беа разгледани можностите за идна институционална соработка, како и користење на искуствата на Република Франција во областа на шумарството.
Директорката се заблагодари за несебичната помош на француската екипа пожарникари кои учествуваа во гаснењето на пожарите оваа година и во голема мерка придонесоа во успехот на целата операција на сузбивање на огнената стихија.
Амбасадорот на Република Франција во РСМ го истакна значењето на шумите во однос на животната средина, екологијата, климатските промени и нагласи дека заштитата на шумите е од широко општо значење на глобално ниво.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт