Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

УКИНУВАЊЕ НА ДЕЛУМНА И ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМА И ШУМСКО ЗЕМЈИШТЕ

ЈП Национални шуми ги известува граѓаните дека од 26.08.2021 година се укинува забраната за движење во шума и шумско земјиште и апелира до сите граѓани да се однесуваат одговорно кога се движат во шумите, поради нивна лична заштита и заштита на шумите, како и зачувување на животната средина.

Поради проценката дека е намален ризикот од појава на шумски пожари, ЈП Национални шуми – Скопје поднесе Барање бр.11-456/11 од 25.08.2021 година со кое побара согласност за укинување на делумната и целосната забрана за движење во шума и на шумско земјиште.

 Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство даде Согласност за укинување на делумната забрана за движање во шума бр.49 – 6012/1 од 25.06.2021 година и на целосната забрана за движење во шума бр. 49-6739/2 од 03.08.2021  година.

ЈП Национални шуми-Скопје

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт