Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ Covid 19, во ЈП Национални шуми

Во врска  со ново настанатата состојба  во државата,ЈП Национални шуми, од првиот момент,ги презема сите потребни активности и мерки за заштита од коронавирус Covid 19

За таа цел  до сите подружници проследени се насоки со предлог мерки за постапување во поглед на  организирање на производството  во новонастанатите  услови.
Вршење на дезинфекција на сите објекти, набавка на дезинфекциони средства  и опрема.
 
Информирањето на вработените е на високо ниво и се следат информациите миг во мигод 
 
Континуирано се известуваат за секоја мерка и препорака донесена од страна на Владата и Главниот координативен кризен штаб,веднаш по  нивното донесување,со цел заштита на здравјето на вработените,нивните семејства.
 
Се препорачува редовно следење на сите објави и Пресс- конфереции на Министерот за здравство и почитување  и спроведување на препораките
Во овие тешки моменти за сите нас, за претпријатието и пошироко, кога повеке од се, потребно ни е заедништво и соработка , АПЕЛИРАМЕ до  вработените да запрат со дезинформации, омраза и сеење на страв.Само така  ке успееме да ја надминеме оваа состојба и пред се да го зачуваме  сопственото и  колективно здравје.
Исто така информираме дека ке бидат преземени сите мерки  за спречување  на било какви  дезинформации, и санкционирање на  сите дејствија кои придонесуваат за   отежнување на состојбата во претпријатието и пошироко.
Тоа значи дека,  секој вработен кој шири и пласира дезинформации, или лажни и непроверени информации со кои се загрозува нормалното функционирање на претпријатието ке сноси законски последици. 
 
 
Скопје, 22. 03.2020   ЈП Национални шуми
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт