Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Горат шумите во велешко

Во моментов се активни повеќе шумски пожари на теритиоријата на државата предизвикани од човечки фактор. И покрај упатуваните апели за внимание при движење во шума, на 22.март околу пладневните часови во , на локацијата Каласлари кај Велес беа запалени три стрништа, од кои двете беа набргу санирани со учество на вработените на Бабуна –ПШС Велес. Третиот крак се рашири на потезот кон Караслари каде беше зафатена поголема површина на борова шума, вкупно околу 50 ха, од кои 40 ха формирани борови култури кои скоро целосно изгореа по долготрајните напори за локализирање на пожарот и скоро 24 часовна борба.

На помош пристигна и ДЗС, претставници кои гаснеа заедно со вработените од ПШС Бабуна. Во координацијата учествуваа и раководителот Љубинка Попова, Николчо Киров, раководител на Секторот за заштита во ЈПМШ и окоу 30 вработени од подружницата. Од голема помош беа и авионите кои ги испрати ДСЗ, кои надлетуваа скоро три часа и истурија околу 30 тони, со што конечо на 23.март, околу пладне пожарот се локализира и не зеде уште поголеми размери, но сеуште тлее. На лице место се повикани екипи кои направија записник за причините за предизвикување на пожарот на третото стрниште и причините кои можеле да се избегнат. Случајот допрва ќе се расветлува.

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт