Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Јавна кампања ”Да ги заштитиме шумите од пожари”

Со цел превентивно делување пред претстоечката летна сезона за заштита на шумите од шумски пожари, ЈП Македонски шуми и Противпожарниот сојуз на Македонија, на 18.06.2018 година(понеделник), организираат јавна кампања 
”Да ги заштитиме шумите од пожари”. 

Настанот ќе се одржи на Плоштад Македонија со почеток во 11 часот.

Цел на оваа јавна кампања е подигање на јавната свест кај граѓаните за значењето на шумите во еколошкиот систем и нивна заштита од шумски пожари.
На настанот ќе присуствуваат претставници на ЈП Македонски шуми, помошник директорот на Секторот за заштита на шумите, Николчо Киров и раководителот на ПШС Караџица, Саша Јовановиќ, како и претставници на ППСМ и претстедателот на Противпожарниот сојуз на Македонија, проф-др Никола Николов од Шумарскиот факултет –Скопје и претставници на Противпожарниот сојуз на град Скопје.

Покрај непосредната средба со граѓаните и директен контакт со нив за значењето на зачувување на еко-системот во природата, ќе бидат делени рекламни материјали со пригодна содржина.

Ги покануваме граѓаните да ја поддржат оваа кампања со своето присуство.

ЈП Македонски шуми, Потивпожарен сојуз на Македонија

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт