Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Ден на дрвото, пролетно пошумување, 2011

Пролетното пошумување, како дел од Акцијата Ден на дрвото-засади ја својата иднина се одржа на 31. март, 2011. година. Денот го одбележа големата излезност на граѓаните ширум државата, што се должеше на убавиот пролетен ден и на стекнатата навика и желба на овој ден да се засади дрвце.

Се садеше на 70 локации во државата, на места кои беа претходно одбрани и подготвени од вработените во ЈП Македонски шуми, а се засадија, според планот, 3 милиони садници. Акцентот на дрвни видови, пролетва беше ставен на засадување на лисјарски дрвни видови, во согласност со локациите. Од лисјари, претежно беа засадени јасен, багрем, див костен, а на повисоките места се садеа дуглазија, аризонски чемпрес, црн и бел бор, смрча...
Акцијата беше следена од хеликоптер, а целиот државен врв и дипломатски кор и годинава ги посетија местата на пошумување и го засадија своето дрво.
Од сите надлежни институции, вклучувајќи го и Денот на дрвото-засади ја својата иднина, акцијата беше оценета како успешна.

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт