Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Македонски шуми ќе стипендира ученици од шумарска струка

Најдобрите ученици од шумарската струка во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци кои ќе се истакнуваат во целокупниот наставен процес, а кои имаат посебен афинитет кон шумарството и екологијата ќе добиваат стипендија од ЈП Македонски шуми. Ќе изведуваат практична настава во претпријатието, а воедно имаат можност за вработување по завршување на образованието.

 

Ова е дел од содржината на меморандумот за соработка што денеска го потпишаа генералниот директор на „Македонски шми“ Зоран Ѓорѓиев и директорот на училиштето, Горан Велковски.

 

Директорот на Македонски шуми најави заеднички проекти од истражувачки, развоен и научен карактер.

 

Директорот на училиштето е задоволен со потпишувањето на овој меморандум за соработка, бидејќи е од големо значење за професионална надградба на учениците од шумарската струка.

 

Деновиве, учениците и професорите се ангажирани на уредување на училишниот двор. Хортикултурно е среден влезот на училиштето, а во сопствената работилница направени се клупи кои исто така се поставени во дворот на училиштето. Овој расадник на стручни кадри од оласта на шумарството и земјоделството најавува интензивни соработки со компании од овие дејности, со цел подобра едукација на учениците.

Превземено од http://ktv.mk/

 

Линк до оргиналната локација

 

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт