Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

АКЦИЈА НА ЈП Македонски шуми, ПШС Караџица и на припадници на СВР-Скопје

УСПЕШНА АКЦИЈА НА ЈП Македонски шуми, ПШС Караџица и на припадници на СВР-Скопје, на заплена на бесправно посечени и складирани дрва

 

 

 

ЈП Македонски шуми, ПШС Караџица, со целата екипа на шумочувари со директорот на ПШС Караџица шум.инж .Саша Јовановиќ, техничкиот директор, Шумска полиција и на припадници на екипи на СВР-Скопје, во периодот од 05.01 од 16 часот, па се до 10 часот на 06.01.2018 учествуваа во акцијата за заплена на бесправно посечени и складирани дрва во импровизирано стовариште во местото Стрхојадица, општина Зелениково.

Акцијата, координирана од ген. дир. На ЈПМШ Зоран Ѓорѓиев и директорот на ПШС Караџица Саша јовановиќ, на чија територија се случуваше настанот, траеше долго време, но со помош на Шумска полиција и на припадници на екипи на СВР-Скопје, беше успешно завршена со заплена на 60 м кубни огревно дрво.

Постојат индиции за сторителите на кривичното дело, бесправна сеча и присвојување на бесправно посечена дрвна маса, кои и се познати на полицијата(но сеуште не може да се објават имињата на сторителите).

Оваа акција нема да биде единствена. Соработката меѓу надлежните инстуции и понатаму продолжува со засилено темпо, зашто количината на бесправно посечени дрва достигнува дури до 1/3 од вкупната годишна сеча на ЈП Македонски шуми, на цела територија на Р. Македонија.

Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт